KittengewichtenNoorse boskat

Onzeker of uw Noorse boskatkittens voldoende aankomen? Met onze gratis Kittengewichtcalculator kunt u voor de door u ingegeven geboortegewichten een indicatie laten berekenen van de gemiddelde toename in gewicht per dag voor uw kittens.

Bij de calculator leveren wij tabellen waarin u de gewichten kunt bijhouden, afgezet tegen de calculator kittengewichten Noorse boskatgemiddelde gewichtstoename van een kitten van dat geboortegewicht. Dit gemiddelde gewicht is een richtlijn; uiteraard zullen er kittens zijn die beneden het gemiddelde zullen wegen, en dat er kittens zullen zijn die er boven zitten.

De Kittengewichtcalculator is ontwikkeld aan de hand van de gewichtsgegevens van 264 Noorse boskatkittens (142 katertjes en 114 poesjes, gemeten van geboortegewicht tot en met het gewicht in week 13).

In 2010 is de Kittengewichtcalculator versie 2 een feit geworden; helaas is het ons niet meer gelukt om zoals bij versie 1 een online applicatie te bouwen. Voor de huidige versie dient u een spreadsheetprogramma als Excel op uw pc geïnstalleerd te hebben.

Om dit te compenseren hebben we als extraatje een aantal tabbladen toegevoegd waarin u zelf de gewichten van uw kittens kunt bijhouden, afgezet tegen de gemiddelde groei van een kitten met dat geboortegewicht. Hieronder een screenshot:

screenshot van een tabel om zelf kittengewichten bij te houden, afgezet tegen de verwachte kittengewichten

Er zijn twee varianten beschikbaar:

  • DOWNLOADversie 2.1 voor Microsoft Excel 2007 en hoger (mooier kwa vormgeving)
  • DOWNLOADversie 2.1 voor Microsoft Excel 97-2003 of andere spreadsheetprogramma's
  • KLIK HIER voor de handleiding

 

Maar natuurlijk blijft er ook de mogelijkheid om via onderstaande tabel de gewichten per pagina op te vragen.

                 
                     

 

 

zend weeggegevensHet samenstellen van deze calculator zou niet mogelijk zijn geweest zonder de gevens die we de afgelopen jaren van een groot aantal catteries uit Nederland, Belgïe en Duitsland mochten ontvangen.

Meer gegevens zijn altijd welkom!

Indien u van de geboortedag tot aan de dertiende week tenminste wekelijkse gewichten kan leveren, dan houden wij ons van harte aanbevolen om deze gegevens in onze database op te nemen.

Wat we vragen is het geboortegewicht van het kitten, en vervolgens de weegmomenten van minimaal eens per week tot en met de 13de levensweek. Gescand, in de mail opgenomen of in een excelbestand, wat voor u maar het makkelijkst is.