• Malin van de Moeshoek
  • Malin van de Moeshoek
  • Malin van de Moeshoek
Malin van de Moeshoek (Marley)
Malin Poesje

Zwart schildpad met wit (NFO f 09)
geboortegewicht: 103 gram
status: Verhuisd naar Almere en woont daar samen met Gismo III van de Moeshoek

Malin is in het echt het zusje van Pelle. Maar niet alleen dat, ook in het boek Vi på Saltkråkan (De kinderen van de Zoutkreek) van Astrid Lindgren is Malin de zus van Pelle.

De Zoutkreek (of Zeekraaibaai) is een fictief eilandje voor de kust van Stockholm. Er wonen weinig mensen maar in de zomer komen er veel toeristen op af. Onder hen het gezin Melkersson, bestaande uit vader Melker en zijn vier kinderen: de oudste dochter Malin en de zonen Johan, Niklas en de kleine Pelle. Het huisje dat ze voor de zomer gehuurd hebben heeft tal van mankementen maar dat schrikt hen niet af.Pippi Langkous

De namen van het tiende nestje van onze cattery zijn ontleend aan Skandinavische kinderboeken. Oorspronkelijk als tv-serie geschreven, later als jeugdroman. Voor dit mooie tortiemeisje was de naam wat lastig te bedenken, en daarom afgeleid aan de naam van haar zwart tabby broertje Pelle. Voor haar was al snel veel interesse, net als voor Malin in de serie. Malin gaat bij haar aanstaande eigenaren Marley worden genoemd.