• Zwarte Magica van de Moeshoek
  • Zwarte Magica van de Moeshoek
Zwarte Magica van de Moeshoek
groeicurve poes

zwart (zilver) gemarmerd (met wit) (NFO n(s 09) 22)
geboortegewicht: 107 gram
status: oranje

Zwarte Magica is nu  weken oud.
klik hier voor haar stamboom

Zwarte Magica is een robuuste dame met een verbazendwekkende boning en een volle, diep zwart gekleurde gemarmerde vacht. Zij heeft duidelijk de lichaamsbouw van haar vader geerfd.

Als ze wakker is, dan dendert ze als een bouwvakker door het huis en meet haar krachten met ome Fancy (waardoor ze natuurlijk uiteindelijk al piepend in de houdgreep wordt genomen en het onderspit delft).

Zwarte Magica mag dan niet de zwaarste van het nest zijn, zo oogt ze zeker wel en ze eet er ook naar. Ze houdt van vers vlees maar eet ook wel brokken als het vlees al iets te lang naar haar zin staat. Soort brok maakt haar daarbij niet uit. Met een kuiken doe je haar een groot plezier, al mag je haar daarbij nu nog wel een beetje helpen door de kop er vanaf te halen en los aan te bieden.

Ze is vrij onafhankelijk en toch ligt zij graag bij haar nestgenootjes, maar in de nacht ook bij mij in bed tegen mijn buik aan.

Op Zwarte Magicarust op dit moment een optie, samen met Babetje. De keus van de toekomstig blikopener zal op één van hen beiden vallen, en in het weekend van 28-29 juli zal daar meer duidelijkheid over komen. Mogelijk dat zij daarna weer beschikbaar zal komen, die kans acht ik echter zeer gering.

Zwarte Magica haar naam is ontleend aan een karakter uit Duckstad, de fictieve stad waar Donald Duck, zijn familie en vele andere Disney-figuren wonen. Zwarte Magica is de gemene heks die steeds weer een nieuwe manier bedenkt om het geluksdubbeltje van Oom Dagobert te stelen. Haar testen hebben uitgewezen dat muntstukken die door rijke lieden zijn aangeraakt een sterke kracht bezitten. Ze wil de magische krachten van de muntjes omsmelten tot een amulet in de Vesuvius. 

Zwarte Magica van de Moeshoek

Zwarte Magica