• Juultje van de Moeshoek
  • Juultje van de Moeshoek
Juultje van de Moeshoek
groeicurve poes

zwart gestreept (NFO n 23)
geboortegewicht: 106 gram
status: rood

Juultje is nu  weken oud.
klik hier voor haar stamboom

Juultje is net als haar zus Lizzy een prachtige, elegante en toch vrij stevig gebouwde dame. Echter met een iets sterkere kin en rechter profiel.

Haar groeicurve laat een meer dan mooie stijgende lijn zien ten opzichte van het gemiddelde gewicht van een poesje van haar leeftijd. Ze is donker van kleur en zonder wit, met een prachtig duidelijk afstekend gestreept tabbypatroon.

Juultje weet nog beter dan zus Lizzy wat ze wil. En ook wat ze niet wil, ze tikte je als kitten soms al met haar kleine pootje tegen de vinger als ze het ergens niet mee eens was. Ze ligt graag tegen me aan te slapen 's nachts en kriebel je haar op haar buikje dan gaat het spinmotor na even twijfelen al vlot aan. Juultjehangt ook echt aan haar nestgenootjes, zij is geen kat om haar toekomst als enige kat in het huishouden te gaan doorbrengen.

Geef je haar een kuiken, dan verandert ze in een leeuw en reken maar niet dat iemand deze van haar af pakt - volwassen of kitten. Verder lust ze graag vers vlees. Met brokken is ze zeer kieskeurig. Al vanaf dat ze 4 weken was, eet ze uitsluitend Royal Canin Maine Coon kittenbrokken. Ja ja, heel erg fout in mijn huishouden met vers vlees voeding maar helaas is dat ook het enige dat mama Doortje eet.

Juultje haar naam is ontleend aan een karakter uit Duckstad, de fictieve stad waar Donald Duck, zijn familie en vele andere Disney-figuren wonen. Juultje Duck is één van de drie nichtjes van Katrien Duck (de tegenhangsters van Kwik, Kwek en Kwak). Zij is het eendje met het gele jurkje.

Juultje van de Moeshoek

Lizzy, Juultje en Babetje