Kittenblognest 16

11.8.2019
De afgelopen week is het kittenbezoek goed op gang gekomen. Sommigen enkel om te knuffelen, anderen omdat ze interesse hadden om één of meer van hen in hun huishouden op te mogen nemen. Zo lieten ze ook hun karaktertjes zien ten opzichte van vreemde mensen. Dat ze enorme knuffels zijn bij hun vertrouwde mens, dat wist ik natuurlijk al.

Lollipop en Tic Tac zijn twee super open meisjes die gelijk op het bezoek af komen. Vooral in voor een spelletje met de mensen.

Tummie heeft wat meer tijd nodig om over de brug te komen. Ze vindt het een beetje eng als een onbekende met de hand recht op haar af komt. Aai je haar achter haar koppie of op haar buikje, dan gaat het veel beter en laat ze zich dat wel gevallen. Tummie is nog beschikbaar voor mensen die dat respecteren (en krijgen daar dan vervolgens veel genegeheid van haar voor terug).

Bo is en blijft de held op sokken. Maar oh als je hem voor je gewonnen hebt, dan geeft hij zich totaal over en gaat de spinmotor luid aan.

Tjoepa heeft echt wat meer tijd nodig om over de brug te komen. Maar voor een spelletje met de verenstok is hij altijd in. Tjoepa is nog beschikbaar voor mensen die hem kiezen voor zichzelf, en niet voor hun bezoek.

Vandaag zijn de Snoepjes voor het eerst in de (afgeschermde) achtertuin geweest. En een lol dat ze hadden!!

terug naar de nestpagina

28.7.2019
De kittens zijn alweer bijna 6 weken oud.
Vandaag kwam de fokster van Fergie (de andere mama) samen met haar man en dochter op bezoek. En OH dat was eng vonden ze. Iedereen was vlot te verleiden met een verenstok behalve R.B. Babbelaar. Die dacht bekijk het maar, ik ga snel weer achter de bank zitten. En dat is typisch Bo: een knuffelaar en knorrepot eersteklas (de grootste van de vijf), maar daarnaast een held op sokken. Eigenlijk net als zijn opa Moby.
Inmiddels eten ze allen vast voer, al probeert Bo nog steeds de geitenmelk van Fergie te jatten.

Lollipop en Tummie hebben elkaar inmiddels als partners in crime gevonden. Daar waar eerst van alles in de vensterbank stond, ligt het nu op de verwarming of op de bank die eronder staat. Ook klimmen ze waar ze maar in kunnen klimmen en als dat toevallig je been is met een dunne legging dan heb je pech.


Chupa Chup (Tjoepa) is nog steeds de meest rustige van het stel en propt zich graag vol met kuikens en muizen..
Tic Tac is wel de allerergste van het stel. Hyperactief, doet alles wat god verboden heeft en dat met een blik in haar ogen van 'kijk heb ik dat niet knap gedaan?'.

24.7.2019
5 weken oud.

R.B. Babbelaar (Bo) is volgens Fergie, de mama van het ander nest, maar een lastpost. Hij probeert zich stiekem tussen de kleintjes te leggen en die melkbar aan te boren. Waarop hij dan stevig in de nek gegrepen wordt door Fergie en een flinke poetsbeurt krijgt. Op vast voer (tenzij het prooien zijn) is hij nog niet erg dol.
Tic Tac eet ondertussen vers vlees, blikvoer en brokken. Na eerst wat wildgeplast te hebben, heb ik de boodschap begrepen en is er een kittenkattenbakje bij geplaatst zodat zij haar plasje niet op een bak hoeft te doen waar al een drol in ligt.
Lollipop begint steeds meer als een klein boefje te ontwikkelen. Samen met broertje Bo haalt ze kattenkwaad uit en als de deur naar de hal openstaat, zie je ze met regelmaat met z'n tweetjes over de drempel gaan.


Chupa Chup (Tjoepa) valt op dit moment niet zo heel veel over te zeggen. Hij sluit zich aan bij de initiatieven van Tummie, Bo en Tic Tac.
Tumtummetje (Tummie) blijft vast voer weigeren. Met als gevolg dat ze nu onderhand toch wel heel erge honger begint te krijgen. Zo erg dat ze een uitzondering op haar regel maakte vandaag en aan de geitenmelk begon.

17.7.2019
4 weken oud

R.B. Babbelaar (Bo) is de jager van het stel. Hij viel als eerste aan op het kuiken van Fergie, die er nog niet echt interesse in heeft sinds de bevalling van haar kittens. Niet dat hij er al wat mee kon met het nog maar prille gebitje van hem, maar de motivatie was er alvast. Daarna kreeg hij een muisje, dat lukte al een stuk beter!
Tic Tac die al een paar dagen Carnibest at, lustte daar ook wel een stukje van.
Zij is een heerlijk meisje dat onmiddelijk bij me kruipt als ik op de grond ga zitten. Ik ben nu al verknocht aan haar, en de kans dat zij naar elders zal verhuizen is nog maar gering.
Lollipop heeft vandaag de Carnibest ontdekt, maar dan ook echt goed. Grote happen werden er genomen. En dat werd hoog tijd want de melk van Sweetie loopt terug en zij en haar zusjes en broertje begonnen onderhand flink honger te krijgen. Daar waar ik eerst dacht dat ze wat terughoudender was, blijkt dat ze gewoon haar beurt afwacht. Het valt ook niet mee om 1 van de 5 te zijn.
Chupa Chup (Tjoepa) moest dus ook wel over de brug komen, want zijn hobbies zijn drinken en slapen en dat eerste ging toch beduidend minder de laatste dagen. Dus ook hij is om en eet met plezier van de schotel Carnibest. Tjoepa doet zijn napjes ook graag aan mijn voeten op het matras.


7.7.2019
Bijna 3 weken oud

R.B. Babbelaar (Bo) is de meest ondernemende van het stel, die gaat al in zijn eentje op verkenning buiten de kast, dus is het tijd geworden om die met een plankje te barricaderen.
Tic Tac volgt, die is nieuwsgierig en ook ondernemend, maar een stuk minder dan haar broer.
Tumtummetje (Tummie) is een kleine druktemaker, en het beschermelingetje van mama. Hem op de foto zetten valt niet mee want mama komt zo om hem weer op te halen.
Lollipop is een meisje dat laat weten als ze het ergens niet mee eens is. In mindere mate dan Tumtummetje, bij haar overwint de nieuwsgierigheid.
Chupa Chup (Tjoepa) drinkt en slaapt. Hij is echt de bulldozer van het nest en heeft geen reden om zich druk te maken of op onderzoek uit te gaan. Hij heeft immers alles al wat hij zich nu wenst!

30.6.2019
Bijna 2 weken oud