Kittenblognest 17 + 18

terug naar de nestpagina

9.9.2019
8,5 week oud alweer!

Wat vliegt de tijd. De Piepers maken samen met de Snoepjes huis en tuin onveilig. Ze eten 2 kilo Carnibest per dag met z'n 11-en (een beetje meegeholpen door wat volwassenen) en gelukkig ook steeds meer brokjes. Alleen Siep (Opperdoes) weigert die steevast. Zijn aanstaande mensen zullen op de proef worden gesteld als het gaat om zijn eetgedrag! Hij loopt met mij mee naar de keuken als er het verkeerde merk vlees op het bord ligt en maakt me daar met piepstem duidelijk dat hij Carnibest lieft en geen Tinlo Barfmenu.

Eddie (King Edward) is samen met Bintje de grootste van het nest om te zien, ondanks dat Iggy (Eigenheimer) in gewicht onderhand ook bijna niet meer voor hen onder doet.

Iggy (Eigenheimer) is nog steeds een echte pieper van het nest. Hij wil graag in de tuin en als de achterdeur dicht is laat hij met luide stem horen dat hij eruit wil.

Krieltje die samen met Inova gaat verhuizen, is inmiddels aardig zijn achterstand aan het inhalen. Al kan hij rare capriolen uithalen, hij is nog steeds een rustig en bedaard kitten.

Inova is de stuiterbal van het nest. Daar waar de anderen al lang liggen te slapen, is zij nog in de weer met de Snoepjes die al net zo druk zijn als zij. .

Binty (Bintje) is net als Krieltje heel rustig van aard. Hij blijft de minst opvallende van het stel, niet zozeer in uiterlijk want hij ontwikkelt zich veelbelovend met een prachtig profiel en een indrukwekkende boning.

11.8.2019
4,5 week oud alweer!

De Piepers lopen volop door de huiskamer, en in het geval van Siep (Opperdoes) zelfs door de hal. De meesten eten al goed Carnibest, de één iets meer dan de ander.

Eddie (King Edward) is de tientonner van het stel. Hij is groot en zwaar gebouwd, maar niet dik. Dat was hij aanvankelijk wel en door zijn dikke buik ging het op zijn achterpootjes staan niet makkelijk af. Dat is gelukkig verleden tijd en hij stapt inmiddels goed op vier poten rond.

Iggy (Eigenheimer) is de ene echte pieper van het nest. Hij is vocaal ingesteld. Hoor je ergens een piep, dan is het Iggy. Ondanks dat is hij niet bang maar ondernemend en mensgericht. Dat laatste zijn ze overigens alle 6. Zijn omzwervingen in de kamer start hij nooit zonder de mens even begroet te hebben (op schoot klimmen als je op de grond zit).

Siep (Opperdoes). Tja Siep, wat kan je daar over schrijven. Hele boeken! Siep is in alles wel 3 of 4 dagen voor op de rest. Hij is een knuffel eerste klas en slaapt 's nachts in mijn nek of onder mijn kin.

Krieltje is degene waar iedereen die hier komt voor valt. Met zijn aandoenlijke ronde koppie en mijlenver achter op de rest in ontwikkeling. Maar zo lief en een heerlijk rustig en makkelijk karakter, net als zijn moeder.

Inova is het enige meisje van het stel. Ze is ondernemend, actief, en kan al rennen als de beste. Waarschijnlijk ook omdat ze niets te dik is en geen extra last mee hoeft te slepen.

Binty (Bintje) is net als Krieltje heel rustig van aard. Hij is ondernemend maar doet dat in zijn eigen tempo. Hij komt graag een knuffel halen, maar zet zichzelf nooit op de voorgrond.

31.7.2019
De Piepers zijn nu 3 weken oud.
Siep en De TentHet groeien gaat best naar wens en steeds meer kittens durven het aan om het nest te verlaten en op het matras dat er voor ligt te gaan wandelen.
Klik op de foto van Siep om het avontuur van Siep en De Tent te bekijken.

 

29.7.2019
De Piepers zijn inmiddels 2,5 week oud.
Inmiddels heeft mama bijna genoeg melk voor allemaal (dagelijks heeft afwisselend Krieltje, Inova en Eigenheimer pech) en groeien ze gemiddeld gezien naar verwachting. Eddie en Binty zelfs boven verwachting.