• Cherri Tart van de Moeshoek, 3,5 week oud
 • Luba Licious van de Moeshoek, 3,5 week oud
 • Larry Lovage van de Moeshoek, 3,5 week oud
 • Tic Tac en haar drie kittens
 • Lefty's Bar
Nest 22

Geboren op 8 april 2021
ouders: Wild Cat's Silva Tekir en Tic Tac van de Moeshoek

We mochten weer jong leven in de cattery verwelkomen! Met dank aan mijn vriendin Colinda van cattery Wild Cat's mocht Tic Tac mama worden dankzij de inspanningen van Silva. Iets wat hem overigens zeer makkelijk af ging knipoog.

De kittens zijn nu   weken oud.

Er worden op dit moment geen nieuwe aanvragen voor kittens meer aangenomen.
Het werkt niet in uw voordeel wanneer u dit niet respecteert en mij alsnog benadert
voor een kitten of om op de wachtlijst te komen.

De kittens

Over het nestthema Leisure Suit Larry

Leisure Suit Larryis het thema van dit nestje.
Leasure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards (1987) is één van de eerste spelletjes die ik op de PC speelde. Het had een ontzettend achterhaald doel: scoor in 1 nacht drie vrouwen in Las Vegas.
En toch zat het vol humor en was het erg leuk om te spelen.
De hoofdrolspeler was Leisure Suit Larry oftewel Larry Laffer, een in grove pixels getekend mannetje in een fout wit pak, een geboren looser.Larry Lovage

Zijn neef Larry Lovage speelde een rol in een latere serie en was al een even grote looser als Larry Laffer zelf (Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, 2004).

Cherri Tart

Cherri Tart was één van de dames die een rol speelde in deel 3 (Leisure Suit Larry 3 Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals, 1989). Zij was een cabaretdanseres en ster van podium en scherm (en backstage knipoog wat Larry Laffer bijna mocht ervaren).

Luba LiciousLuba Licious verscheen in Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (2004). Zij was een biseksuele dame met weinig remmingen die veel alcohol dronk. Ook met haar lukte het Larry Laffer natuurlijk nét niet om sex te hebben.

Blogjes (laatste update 09-05-2021)
09.05.2021 4,5 week oud

Het afgescheiden stukje voor de kittensWat kan er in een week tijd toch veel veranderen. Van kittens die nog niet eens uit hun mand kwamen tot kittens die maar uit hun afgescheiden stukje blijven klimmen. Cherri is nog steeds de meest behoudene van het stel, zij is geen fan van nieuwe dingen en kijkt eerst de kat uit de boom. Behalve wanneer het gaat om klimmen, daarmee was zij de eerste.

Larry en Luba zijn al voorzichtig begonnen met het eten van natvoer (Animonda Carny en Royal Canin Babymousse), Cherri moet daar helemaal niets van weten en houdt het nog gewoon bij de melk van mama. En zolang die nog rijkelijk stroomt, is dat ook geen probleem. Het kittencafé

Omdat het eten bij de kittens natuurlijk veel lekkerder is dan op het bord van de volwassenen (al gaat het letterlijk om hetzelfde blik), heb ik toch maar weer het 'kittencafé' in ere hersteld en daar heel optimistich een schaaltje brokjes in gezet.
Uiteraard wordt daar nog geen gebruik van gemaakt.

Mama Tic Tac is nog steeds een zeer relaxte moeder. Ook als de kittens weer eens overal en nergens lopen, roept en prrrt ze gewoon een paar keer en zo komt het stel meestal weer snel samen. Voor de tijd dat dit nog mag duren LOL

08.05.2021 Smullen

Als je de dag ervoor steeds uit het afgescheiden stukje voor de bench breekt dan ben je niet zoveel aangekomen.

Dat overkwam vooral Larry maar ook Luba. En dus hadden ze vandaag echte honger. Aangezien lekkers als Royal Canin Baby mousse gelijk door de volwassenen wordt opgegeten, stond er vandaag Animonda Carny met heet water gemengd op het menu. En dat lieten Larry en Luba zich smaken! Larry had zijn buikje al vol toen ik op het idee kwam om te filmen, daarom alleen Luba in beeld.

De karakters zien zich ook duidelijker aan het onderscheiden nu. Cherri is behouden en wat voorzichtiger, die zou nooit uit zichzelf van het dekentje af gaan. Luba zonder schroom en Larry klimt zelfs over de afscheiding heen. Een ventje met een zacht karakter maar tegelijkertijd een echte rode dondersteen!


 

En daarna moet je natuurlijk uitbuiken. En Cherri lekker samen met oppasmoeder Trulla in de bench.

Luba Licious en Larry Lovage van de MoeshoekCherri Tart van de Moeshoek samen met Trulla (To Dhasos Ie Gata Electra)

06.05.2021 Zomaar een doordeweekse dag
30.04.2021 Oppas

Oudoom Fancy vindt duidelijk dat Tic Tac haar kleintjes te veel alleen laat en neemt haar rol tijdelijk waar.

28.04.2021 Spelen!

Vandaag was het de beurt aan Luba om 1 dichtgeplakt oogje te hebben. Larry is inmiddels genezen en heeft zijn zusje gelukkig niet verteld dat hij het zalven maar niets vond. Luba laat het prima toe.

Ondertussen is het trio begonnen met ravotten. In de mand nog uiteraard.

26.04.2021 (Donatieproject nest 22) Inky is in Merelbeke gearriveerd

Vanmorgen heb ik Inky naar Merelbeke gebracht. Daar krijgt ze vandaag een behandeling met radioactiefjood. Hopelijk komt...

Geplaatst door Cattery Skidbladnir Noorse Boskatten op Maandag 26 april 2021
25.04.2021 Saaaaaaai

Larry Lovage van de Moeshoek
De kittens slapen, drinken, slapen, drinken enz. Ze groeien goed, ondanks dat Larry gisteren een dichtgeplakt linker oogje had en ik dat momenteel 3 keer per dag zalf. Je kan het nog iets zien, het oogje is nog wat 'kleiner' dan het rechteroogje.

Ze vinden de veiligheid van hun mandje nog prima, al hangen ze geregeld over de rand te kijken. Maar eruit gaan, daar hebben ze nog totaal geen behoefte aan.

Wanneer ik foto's maak zet ik ze op de bank en aangezien het daar een stuk lichter is dan in de bench, vinden ze dat nog best spannend. Maar bij de eerste beste kik die ze geven, komt oma Sweetie aangesneld en poetst en stelt gerust hartje

Luba Licious en oma Sweetie van de Moeshoek

21.04.2021 COVID-19 update Regels en tips omtrent bezoek aan de cattery

Hier wat praktische regels met betrekking tot Corona, voor het brengen van een bezoekje aan cattery van de Moeshoek (Grafschaft Bentheim, Niedersachsen).

Gezond?
Zodra ik enige verschijnselen die lijken op Corona bij mijzelf bemerk, bel ik de afspraak voor het kittenbezoek af. Ik vertrouw erop dat u dit ook zal doen in uw geval.

Testverplichting
Grensoverschrijding vanuit Nederland en België mag enkel met bewijs van een negatieve coronatest niet ouder dan 48 uur. Zelftesten en testen van de GGD worden niet als geldig bewijs gezien.

Aantal personen dat tegelijkertijd op bezoek mag komen
Er mag maximaal één persoon per dag bij mij op bezoek komen.

1,5 meter
De anderhalve meter afstand houden tot personen die niet tot je eigen huishouden behoren geldt ook in Duitsland. Ook bij mij in huis/tuin. Dit is in principe mogelijk binnen de ruimte van mijn huis als we er allemaal een beetje rekening mee houden. Verder beschik ik over een apart gastentoilet dat na elk (kitten)bezoek wordt gereinigd en voorzien van een schone handdoek.

Mondkapje
Hier in Duitsland is het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte wel verplicht. De brandstof is hier goedkoop, de meeste pompen zijn onbemand. Je betaalt met je pas of met contant geld aan een zuil vooraf. In de praktijk zet niemand bij het tanken een mondkapje op. Dit geldt echter niet voor shops bij tankstations waar je moet afrekenen, of in de openbare toiletten.
Formeel gesproken zou je ook bij mij in huis mondkapje moeten dragen maar dat vind ik te ver gaan en daarbij is de koffie/thee/limonade met wat erbij zo slecht te nuttigen met een mondkapje op.

Auto
In de auto is het enkel verplicht om een mondkapje te dragen, als er personen uit verschillende huishoudens in reizen. Er is geen maximum aantal personen per auto gesteld.

Cafetaria en andere eetgelegen
Wil je na afloop van het bezoek nog een hapje eten in een lokale Imbiss? Helaas, kan niet meer. Enkel nog af te halen.

Avondklok
Er geldt een avondklok van 22.00 tot 5.00 uur.

19.04.2021 Gewichten

Gisteren in de loop van de dag ging ook het tweede oog van Luba open en vanochtend was zij degene die weinig bleek aangekomen. Larry weer een toename als vanouds. Ik maak me er dus maar geen zorgen over, een keer een dipje in de groei kan geen kwaad.

Groeicurve nest 22 cattery van de Moeshoek

Er wordt goed aan gewerkt om ook morgen weer nette gewichten te hebben.

18.04.2021 Oogjes (bijna) open

De Leisure Suits zijn inmiddels anderhalve week oud en de oogjes zijn zich aan het openen. Cherri kijkt al een paar dagen helder de wereld in (en roept mama reeds van verre), Larry sinds vandaag door half geopende oogjes een Luba kiest ervoor om het 1 voor 1 te doen en kijkt alleen nog maar met het oog in haar donkere streep naar alles wat de wereld te bieden heeft. Luba Licious van de Moeshoek

Larry was vanochtend niet zo heel goed aangekomen, dus dat hou ik even in de gaten of het enkel alleen van de indrukken komt doordat hij nu kan zien, of dat er wat anders aan de hand is. Van bijvoeden is hij vooralsnog niet gecharmeerd dus zal hij het toch bij mama moeten halen. Voor zover je daar nu al wat van kan zetten, lijkt hij het meest rustige kitten van de drie. In de dames zit iets meer pit. Cherri is vrij vocaal en Luba is eentje die weet wat ze wil en daar niet makkelijk vanaf is te brengen.

Het rood op het lijf van Luba begint steeds mooier door te komen. Als robijnen springen ze als het waren uit haar vacht. Daar waar de zilverrode lapjes van Cherri meer als lichte vlekjes in de maneschijn lijken.

Ondertussen is het aantal coronabesmettingen in de regio wat minder betoverend en al dagenlang ruim boven de 100 per 100.000 inwoners. Maar, de Bundestag heeft de noodremverordening nog niet goedgekeurd, met name om de avondklok is veel te doen. Het blijft natuurlijk een enorme beroving van de vrijheid van mensen.
Dit betekent dat ook dat er nog steeds maximaal 2 personen op bezoek mogen komen. Zij het dan na digitale melding bij de rijksoverheid, en met officieel bewijs (opgesteld in het Engels of Duits) van negatieve coronatest die minder dan 48 uur oud is. Helaas een dure zaak in Nederland,de prijs varieert van 69 tot 125 euro per persoon. De testplicht geldt hier vooralsnog tot 15 mei 2021.

13.04.2021 Gaaaaap

Het gaat heel erg goed met mama Tic Tac en de kleintjes. Ze groeien meer dan voorspoedig en zijn tevreden. Al laten ze vandaag voor het eerst horen dat ze dingen willen. Die kleine piepjes zijn altijd zo schattig, vind ik. Of een verontwaardigde kreet als mama weer eens bovenop eentje gaat liggen nadat ze weer terugkeert op het nest. Met de naduk op OP knipoog.

Op deze video kan je goed zien dat ook Larry zilver is. Hij heeft als het ware een soort van wit slaapmasker op. Dit is geen echt wit, maar ontkleuring van de haren door de zilverfactor. Zijn wit zit alleen op zijn borst/buik en aan zijn achterpoten.

Ook Cherri heeft dit masker, maar doordat zij een witte bles heeft zie je dat minder goed. Maar voor wie goed kijkt, is te zien dat het rood op haar gezichtje veel 'valer' is dan bijvoorbeeld het rood van de kopvlek van Luba. Ook dat is de invloed van de zilverfactor. Omdat zij effen is, wordt dit zilver geen zilver genoemd maar smoke (vraag me niet waarom).


Ondertussen neemt het aantal Corona besmettingen in deze regio helaas ook toe en is vandaag de magische grens van 100 gevallen per 100.000 inwoners overschreden (jaja, 100,6 maar dat is ook boven de honderd). Wanneer dit getal in totaal 3 dagen aaneengesloten boven de 100 ligt, worden de coronamaatregelen verder verscherpt. Dat houdt in dat nu dreigt dat er o.a. nog maar maximaal 1 persoon per dag op bezoek mag komen (met negatieve testuitslag wanneer uit Nederland afkomstig) en de avondklok weer wordt ingevoerd (van 21.00 tot 5 uur). Het gaat zo steeds lastiger worden om op kittenbezoek te komen huilen. Hopelijk dat het er over een week of drie weer wat positiever uit zal zien...

08.04.2021 De Leisure Suits zijn geboren!

Toen ik de laatste zaken voor mijn werk afrondde bleek Tic Tac stiekem in de iglo van Frutti te zijn gekropen en de eerste weeën hadden zich aangediend. Om haar al barende uit die iglo te trekken leek me geen goed idee, dus maar gewoon laten gaan en de iglo staat ondertussen in de Biotex lachebekje

Om 12.40 uur werd het eerste kitten geboren. Een prachtig zwart smoke schildpadje met wit Zij heeft de naam Cherri Tart gekregen. De nageboorte liet nog een tijd op zich wachten maar gelukkig na 18 minuten kwam hij dan toch. Larry Lovage van de Moeshoek

Tijd om moeder en dochter over te hevelen in een mand in de bench, daar waar ik de bevalling eigenlijk gepland had. Dat liet ze gelukkig redelijk makkelijk over zich heen komen.

Om 14.05 uur meldde zich nummer 2: een rood zilver gestreept katertje. Hij was vastbesloten om een tepel te bereiken en net toen ik het te eng begon te vinden met die trekkracht op zijn navel, kwam de nageboorte gelukkig naar buiten.

Toen volgde er een lange periode van rust. Ik meende toch echt nog hoog onder de ribbenkast een bewegende bobbel te voelen, maar na een paar uur was die beweging ook wel. Had ik me misschien vergist?

Maar nee, om 21.40 uur begon Tic Tac opnieuw weeën te krijgen. Om de 7-10 minuten een paar stevige weeën. Om 23 uur begon ik me toch zorgen te maken en belde de dierenarts. Ik werd doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts een paar dorpen verderop.

Gelijk bleek het gemak van een poes die in een mand is bevallen (normaal gesproken leg ik alleen dekens neer in de bench) dus ik kon het geheel optillen en in een grote reismand zetten. Op naar Neuenhaus.
Bij Veldhausen moest ik hoog op de rem voor een ree en even later hoorde ik gepiep. Ik dacht dat Tic Tac door de schok op een kitten was gaan zitten. Eenmaal na een zoektoch door een wegversperring bij de dierenarts aangekomen bleek dat onderweg kitten nummer 3 geboren was. Een schitterende zwart schildpad met wit, met een aftekening op haar kopje dat me gelijk aan de Borg uit Startrek deed denken.

Het bleef dus bij een korte check van Tic Tac en de kittens en na wat gelach over en weer en een schappelijke vergoeding voor het feit dat de man uit zijn bed was gebeld, vertrok ik met het stel weer naar huis.

Volgende keer bij aanhoudende weeën ga ik geloof ik eerst maar gewoon een blokje om rijden... schaterlachende emoticon

Tic Tac van de Moeshoek en haar pasgeboren kittens

01.03.2021 Zwanger

Tic Tac is zwanger! Naar haar eigen mening is ze de Farmina N&D Ocean niet goed genoeg meer voor haar, dus haar rantsoen muizen is inmiddels uitgebreid naar 5 stuks per dag. En nog vindt ze dat te weinig. Gelukkig weet ze goed om te gaan met de Surefeed van Doortje en snoept heerlijk mee van de Royal Canin LOL

Voor Tic Tac was ik aangewezen op een dekking buiten de cattery, aangezien al mijn eigen katers te nauw verwant aan haar zijn. Toen mijn vriendin Colinda vorig jaar met haar katten door een renovatie voor een korte periode bij mij in huis verbleef, leerde ik een kant van haar kater Silva kennen waar ik helemaal verliefd op werd. Dit was doorslaggevend in de keuze voor hem als match met Tic Tac.

Aangezien zowel Tic Tac als Silva geen buitenproportioneel grote Noren zijn, verwacht ik dat hun kittens tot medium sized Noren uit zullen groeien (al zijn de wegen van moeder Natuur soms onvoorspelbaar en is dit geen wet van meden en perzen).

Fotogalerij (laatste update 09-05-2021 )
fotogalerij
Groeicurves (laatste update 11-05-2021)
Stamboom kittens
Totale inteelt = 3,12% en Polaris = 13% (bron: Pawpeds)
Wild Cat's Silva Tekir, NFO as, 2011-10-17, NL/NL
Anampi's Enzo Tekir, NFO as 09 23
Anampi's Atos, NFO a 09 22,
2007-10-06, NL/NL
Jenmerin Qismo, NFO ds 09 23, 2006-09-08, NL/NL
Jenmerin Iris Aimee, NFO ns 09 23, NL/NL
Kapamba's Home Jolena, NFO ns,
2007-04-27, NL/NL
CH Todo Poderosso's Allonso, NFO ns 09, 2004-04-11, NL/NL
Cindy van het Vierbunderbos, NFO a 23, 2007-05-04, NL/NL
Ciara-Dima Ginchest, NFO ns, 2007-07-27, NL/NL
SC Cliff Edwards de Laïloken, NFO n 22, 2007-05-11, FR/BE
EC Korsaire av Skara Brae, NFO d 09 23, 2002-06-27, CH/FR
IC Holy Angel av Skara Brae, DM, NFO ns 09, 2000-06-18, CH/FR
CH Ghitta Ginchest, NFO ns 24
GIC Narviks Armani, NFO n 09 23, 2002-08-15, NL/NL
IC Narviks Gråpus, NFO a 23, NL/-
Tic Tac van de Moeshoek, NFO ds 09 23, 2019-06-17, DE/DE
EC Wild Cat's Buffalo Springfield, NFO ds 11, 2016-03-18, NL/DE
IC Alfrodull's Moby, NFO n 23,
2012-09-16, NL/DE
SC Nunchaku Alexander, NFO d 09, 2006-03-17, NL/NL
CH Zimexis Mistral's Fauve, NFO f 09 24, 2004-03-24, SE/NL
Cio Cio San's Blawhire Busanova, NFO fs 01 21 62, 2013-07-12, NL/NL
Anders II Leoncio, NFO n 09 23, ES/NL
Cio Cio San's Aneya Ayoka, NFO gs 02 21, NL/NL
Sweetie van de Moeshoek, NFO d 22, 2012-01-06, DE/DE
Bendis' Erik Arne, NFO e 09 22
Redtail's Buster, NFO a 24, 2006-11-06
Bendis' Thora Charlotte, NFO f 09 22
Nunchaku Yi Min, NFO fs 22,
2004-12-16, NL/NL
CH Magoria's Red Devil, NFO d 09 22, 2001-10-29, SE/NL
Fine Memory's Action Skoatter, NFO ns 09 22, 2003-03-29, SE/NL
De ouders
De ouders zijn getest op...

Wild Cat's Silva Tekir
DNA getest:
Vrij
(N/N) van GSD-IV en PKdef (07-05-2015)

Echografisch getest op hart en nieren:
HCM normaal (13-01-2016, 13-03-2019),
PKD en CIN normaal (13-01-2016, 13-03-2019)

Tic Tac van de Moeshoek
DNA getest: Vrij (N/N) getest van GSD-IV en PKdef (18-09-2019)

Echografisch getest op hart en nieren:
HCM normaal (13-01-2021)
PKD en CIN normaal (13-01-2021)

Toelichting op erfelijke ziekten die bij de Noorse boskat voor kunnen komen:

GSD-IV oftewel Glycogenosis Type IV is erfelijke stofwisselingsziekte die bij Noorse boskatten voor kan komen. Het is een afwijking waarbij overtollige suikers in het lichaam niet op de juiste manier worden opgeslagen.

In gezonde dieren wordt suiker opgeslagen als glycogeen, dat direct beschikbaar is wanneer inspanning geleverd wordt. Het enzym dat hierbij betrokken is, wordt aangeduid met de afkorting GBE. In dieren die lijden aan de afwijking, is GBE niet aanwezig. Hierdoor ontstaat een ophoping in organen zoals de lever. Dit leidt uiteindelijk tot uitval van de organen met de dood als gevolg (daargaan bij de geboorte of wat later, maar steeds voor de leeftijd van ongeveer 14 maanden).
Of een kat deze aandoening al dan niet heeft of vererft, kan via een DNA test worden vastgesteld.

PKdef is de afkorting van pyruvaatkinasedeficiëntie.
Pyruvaat Kinase (PK) is een enzym dat essentieel is voor de energieproductie in rode bloedcellen. Bij lijders is dit enzym afwezig, waardoor rode bloedcellen versneld afgebroken worden. De afwijking kenmerkt zich door bloedarmoede.
Of een kat deze aandoening al dan niet heeft of vererft, kan via een DNA test worden vastgesteld.

Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is een erfelijke hartziekte die bij (Noorse bos)katten voor kan komen. Een kat kan geboren worden met een genetische aanleg voor HCM maar óf, wanneer en in welke mate de kat HCM ontwikkelt is van vele andere factoren afhankelijk.
Door middel van een echocardiografisch onderzoek met kleurendoppler kan worden onderzocht of het hart op het moment van het onderzoek afwijkingen vertoont. Voor de HCM variant die bij de Noorse boskat voorkomt is (nog) geen DNA-test beschikbaar.

Polycystic Kidney Disease (PKD) is erfelijke nierziekte. Katten met PKD hebben in beide nieren meerdere cystes (= met vocht gevulde holtes). Zowel het aantal cystes als de omvang van de cystes zal toenemen met het ouder worden van de kat. Uiteindelijk zal er chronisch nierfalen optreden.
Door middel van een echo kan de kat op een leeftijd van ongeveer 9 maanden voor 91% zekerheid worden gediagnosticeerd. Voor de PKD variant die voorkomt bij de Noorse boskat is (nog) geen DNA-test beschikbaar.

Chronische Interstitiële Nefritis (CIN) is een ander woord voor schrompelnier. Door ontstekingsreacties in de nieren ontstaat er bindweefsel en dit zal de nieren doen samentrekken, verschrompelen. De nieren zullen kleiner worden dan zij voorheen waren en een afwijkende weefselstructuur vertonen. Uiteindelijk zal er chronisch nierfalen optreden. De ziekte kan door diverse oorzaken ontstaan, een erfelijke aanleg is er daar één van. Ook bij Noorse boskatten kan deze erfelijke variant voorkomen.

Door middel van een echografisch onderzoek kan worden onderzocht of de nieren op het moment van het onderzoek afwijkingen vertonen en aanleiding geven tot verder onderzoek (bijvoorbeeld het bepalen van de nierwaarden in het bloed). Er ontbreken echter normen voor normaalwaarden voor de echografie van CIN bij katten (wat gemiddeld genomen de grootte en opbouw van de nieren zijn). Ook is pas bij microscopisch onderzoek van weefsel met zekerheid vast te stellen of er afwijkingen in het weefsel zichtbaar zijn, iets als onregelmatig oppervlak van de nieren is namelijk pas in het eindstadium van CIN zichtbaar. Het mag echter voor zich spreken dat het afnemen van nierbiopten ten behoeve van het uitvoeren van periodieke routineonderzoeken in het kader van fokprogramma's te ver gaat.
Het standaard testen op CIN via echografie heeft dus wel zin, met dien verstande dat de uitslag enkel betrouwbaar is in het geval van een vergevorderd stadium van CIN.

Uitleg statussen:

groen Stoplicht groen: er heeft zich nog geen liefhebber voor het kitten gemeld
oranje Stoplicht oranje: een kennismaking met liefhebber en kitten is voorgenomen/gepland, of het kitten is voorlopig gereserveerd
rood Stoplicht rood: het kitten heeft zijn toekomstig thuis gevonden

 

Donatie goed doel: schildklierbehandeling poes Inky van Stadskanaal

Inky van Stadskanaal

Per verkocht kitten uit onze cattery doneer ik minimaal 15 euro per kitten aan een goed doel. Het doel dat ik bij dit nestje heb uitgekozen is de behandeling van het schildklierprobleem van poes Inky met radioactief jodium.
Inky is niet lang geleden door mijn vriendin Petra in haar huishouden opgenomen, ondanks haar niet geringe rugzakje (diabetes, voedselallergie en een versnelde schildklierwerking).

Omdat ik dit jaar mijn lange weekend naar Terschelling helaas (weer) moet overslaan als gevolg van de thuisquarantaineplicht bij terugkeer in Duitsland, is het voor mij mogelijk om een totaalbedrag van 150 euro voor dit doel te doneren.

COVID-19

COVID-19 Regels en tips omtrent bezoek aan de cattery

Reizen (over de grens) zonder dringende noodzaak wordt overheidshalve afgeraden en contacten buiten het eigen huishouden dienen in mijn regio tot een absoluut minimum te worden beperkt.
Om die redenen zullen afspraken omntrent kittenbezoek met beleid moeten worden gemaakt.

Bezoek vanuit Nederland of Belgie doet er verstandig aan kennis te nemen van de regelgeving van de Nederlandse overheid met betrekking tot de inreis terug in het thuisland en tot de inreis in Duitsland.

COVID-19 beleid bij een bezoek aan mijn cattery

 • bij gezondheidsklachten van het bezoek of mij die kunnen wijzen op COVID-19 wordt de afspraak verzet naar een andere datum;
 • desinfecteren van handen bij binnenkomst bij mij thuis. Handalcohol is hier aanwezig;
 • 1,5 meter afstand aanhouden tussen mij en bezoekers;
 • bezoek maakt gebruik van mijn gastentoilet dat na elk bezoek wordt gedesinfecteerd;
 • het al dan niet dragen van een mondkapje in huis doen we in overleg vooraf;

Regels vanuit de overheid gesteld (laatst bijgewerkt op 11-5-2021)

 • bezoek: maximaal 1 bezoeker per huishouden;
 • testplicht bezoek voor minder dan 24 uur vanuit een risicogebied (zoals Nederland):
  bij inreis in Duitsland dient men een negatief testresultaat op corona te kunnen overleggen, dat niet ouder dan 48 uur oud is. Het testresultaat moet in het Duits of Engels zijn opgesteld (een zelftest of GGD testuitslag volstaat niet);
 • overnachtingen van toeristiche aard zijn in Duitsland op dit moment niet toegestaan;
 • medisch mondkapje: o.a. in openbaar vervoer, winkels (ook tankstations) en op parkeerplaatsen is het dragen van een medisch mondkapje zonder ventiel verplicht. Het gaat dan om chirurgische mondkapjes en mondkapjes die voldoen aan de standaarden FFP2 of KN95/N95;
  mondkapjes
  In de auto is het dragen van een mondkapje alleen verplicht wanneer er personen uit verschillende huishoudens in reizen. De bestuurder mag geen mondkapje dragen. Dit heeft te maken met de bewijsplicht als je in het verkeer wordt geflitst (dat gebeurt hier vanaf de voorkant van de auto gezien).
 • avondklok: in mijn regio (Grafschaft Bentheim) geldt een avondklok van 21.00 tot 5.00 uur.

Hieronder is het aantal besmettingen in mijn regio weergegeven. Voor het versoepelen van de regels van 1 naar 2 bezoekers en het opheffen van de avondklok, moet de 7-Tage-Inzidenz tenminste 5 werkdagen achtereen beneden de 100 besmettingen op de 100.000 inwoners hebben gelegen.
De testplicht geldt vooralsnog tot en met 12 mei 2021.

Update 11-9-2021: In mijn regio is de 7-Tage-Inzidenz sinds de invoer van de Notbremse fors gedaald (van 180 naar 107), ook in Nederland is een daling te zien (van 340 naar 287).

Klik hier voor de mobiele versie.

datum laatste wijziging: 11-05-2021